30 Nisan 2011 Cumartesi

Alman Pastası Tarifi Yapılışı Malzemeler

Malzemeler:
1 su bardağı, süt
1 çay bardağı, su
2 tane yumurta
yarım paket yaşmaya
5 yemek kaşığı tozşeker
150 gr. margarin
1 tatlı kaşığı. mahlep
alabildiği kadar un
Kreması için :
2 yemek kaşığı, nişasta
2 yemek kaşığı,un
2 yumurta sarısı
3 su bardağı, süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 su bardağı. toz şeker
Üzeri için:
pudra şekeri
kakao

alman_pastası tarifi

Alman Pastası Tarifi:
Öncelikle, mayayı karıştırma kabına alalım üzerine ılık su alıp karıştıralım sütü ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Sonra sırası ile 2 tane yumurtayı kıralım, karıştırmaya devam edelim. Mahlebi ilave edelim, eritilmiş margarini de ilave edelim karıştıralım. Son olarak, alabildiği kadar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Kıvama gelen hamurdan eşit boyutta bezeler koparalım, elimizle yuvarlak bezeler yapalım, bezeleri tepsiye dizelim elimizle hafifçe bastıralım. Mayalanması için, bir süre bekletelim.
180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada kremasını hazırlayalım, bunun için tencereye sütü alalım, üzerine nişastayı, vanilyayı, unu ve şekeri ilave edelim sürekli karıştıralım fazla ısınmadan, 2 yumurta sarısını katalım karıştırarak kıvama gelene kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra, labne peynirini ilave edelim iyice karıştıralım.
Pişen Alman Pastasının, üzerlerinin den keselim, içine aldığı kadar krema koyalım. Yıkayıp, soyduğunuz kiviyi dilim dilim keselim ve pastayı süslemek için kullanalım. üzerine bol pudra şekeri serpelim servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Balkabaklı Cevizli Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

Gerekli malzemeler
1 kilogram bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım kakaolu pasta keki
Yarım paket bisküvi
1 tatlı kaşı tarçın
1 su bardağı ceviz
Üzeri için malzeme
Yeteri kadar ceviz ve yeşil fıstık
Krem şanti için malzeme
1 paket toz şanti
1 su bardağı süt


Balkabaklı cevizli pastaYapılışı :

Balkabağının kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
Bir tencerenin içine küp küp doğranmış bal kabağını koyun ve üzerine toz şekeri serpip pişmesi için ocağa koyun
Bu sırada servis tabağına pasta çemberini koyun ve içine kakaolu pasta kekini yerleştirin
Pişmiş olan kabağın içine kırılmış cevizleri, ufalanmış bisküvileri ve tarçını koyup karıştırdıktan sonra kakaolu kekin üzerine karışımı boşaltın
Kaşıkla yayarak üzerini düzeltin ve soğuması için kenara kaldırın
Bu esnada krem şantiyi hazırlamaya başlayın
Bir kabın içine toz şantiyi ve sütü koyup çırpın
Soğumuş olan pastanın üzerine krem şantiyi resimdeki gibi sıkın
Krem şantinin üzerine kırılmış cevizlerle, yeşil fıstıkları serperek süsleyin
Son olarak da pastam çemberini çıkarın ve servis edin
Afiyet olsun

Şeftalili Beyaz Rüya Pastası Tarifi Yapılışı Malzemeler

Malzemeler:
1/2 (yarım) pandispanya
2 tane şeftali
üzeri için:
çikolata sos
merengi için:
3 yumurta akı
1 çay bardağı tozşeker
1 fiske tuz
Şeftalili beyaz rüya



Şeftalili beyaz rüya tarifi
Başlangıç olarak şeftalilerimizi soyalım ve dilim doğrayalım. Daha sonra merengi sini hazırlayalım, karıştırma kabımıza yumurtaları kıralım aklarını alalım üzerine şekeri ilave edip cırpalım (kar haline gelene kadar)
Pandispanyayı ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirelim, üzerine dilimlediğimiz şeftalileri dizelim, üzerine merengiyi kaşık yardımıyla dökelim. 160 derece ısıda yumurta akları sertleşene kadar pişirelim.
Üzeri için çikolatayı ben mari usulü eritelim. Pişen pastamızın (üzeri kıtır kıtır olmalı) üzerine çikolatayı gezdirerek dökelim. Ilınınca servise sunalım. Afiyet olsun.

Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

Malzemeler:
2 yemek kaşığı, toz şeker
2 yemek kaşığı, kakao
2 paket pötibör bisküvi
2 yemek kaşığı, tereyağı
1 çay fincanı, ceviz
200 gram, bitter çikolata
1 çay b. süt
İncir reçeli
oktay usta mozaik pasta tarifleri



Mozaik Pasta Tarifi:
Öncelikle, bisküvileri kıralım, karıştırma kabına alalım. Biz bu arada, kaynayan suyun üstüne, bir tabak oturtalım içine tereyağını, çikolatayı ve toz şekeri alalım benmari usulü eritelim. Bisküvilerin üzerine alalım, incir reçelinin şerbetini de karışıma dökelim ve yoğuralım. Hafif yağladığımız, kek kalıbına hamuru alalım ve bastıralım, buzdolabında soğumaya alalım, soğuyan mozaik pastamızı dilim yaparak servise sunalım. Afiyet olsun.

Patates Pastası Tarifi Yapılışı Malzemeler

Malzemeler
6 adet patates
2 adet havuç
2 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
8-10 adet pancar turşusu
1 çay kaşığı biberiye
Tuz Karabiber
Patates Pastası, Patates Pastası fotosu resmi



Patates Pastası Tarifi
Patatesler haşlanıp kabukları soyulur. 2 haşlanmış patates ezilip içine rendelenmiş havuç biraz tuz ekleyip yogurulup bir tarafta bekletilir. Diğer yanda 2 haşlanmış patates gene ezilir, içine ince doğranmış taze soğan, maydonoz, dereotu, tuz ve bi­beriye konulup yoğurulur. O da bir kenarda bekler. Son 2 pa­tates de ezilip içine gene ezilmiş pancar turşuları konulup yoğ­rulur. Bir kek kalıbının içine önce havuçlu karışım, sonra may­danoz, dereotlu karışım, en üste de pancar turşulu karışım kat kat düzgünce yerleştirilir. 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Ka­lıptan çıkartılıp arzu edilirse sarmısaklı yoğurt ile servis yapılır.

Krepli Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

Malzemeler
Krep İçin
1  su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 yumurta
Krema için: 1/2 lit. süt
2 çorba kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi
3/4 bardak şeker (veya 20 adet tatlandırıcı)
Krepli Pasta, Krepli Pasta fotosu resmi



Krepli Pasta Tarifi
Süt, yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepçeden 3′e ayrılan krep hamurundan bir kepçe tavaya dö­külür, önlü arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır. Diğer yanda süt, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştı­rılarak pişirilir. Hazırlanan kreplerden ilki kelepçeli küçük bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3′ü ilk krepin üzerine dökülür. 2 krep konulur, biraz daha muhallebi dökülür. 3 krep konu­lur, kalan muhallebi en üste dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuyan pastanın üzeri zarları soyulmuş portakal dilimleri ile süslenir. Servis yapılır.