30 Nisan 2011 Cumartesi

Krepli Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

Malzemeler
Krep İçin
1  su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 yumurta
Krema için: 1/2 lit. süt
2 çorba kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi
3/4 bardak şeker (veya 20 adet tatlandırıcı)
Krepli Pasta, Krepli Pasta fotosu resmi



Krepli Pasta Tarifi
Süt, yumurta, un çırpılır. Teflon bir tava kızdırılıp birer kepçeden 3′e ayrılan krep hamurundan bir kepçe tavaya dö­külür, önlü arkalı pişirilir. Bu şekilde 3 krep yapılır. Diğer yanda süt, un, şeker ve portakal kabuğu rendesi karıştı­rılarak pişirilir. Hazırlanan kreplerden ilki kelepçeli küçük bir kalıba konulur. Muhallebinin 1/3′ü ilk krepin üzerine dökülür. 2 krep konulur, biraz daha muhallebi dökülür. 3 krep konu­lur, kalan muhallebi en üste dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuyan pastanın üzeri zarları soyulmuş portakal dilimleri ile süslenir. Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder