1 Mayıs 2011 Pazar

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
4 Adet yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1 kahve fincan su
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt

KEK İN ÜZERİ İÇİN GEREKLİ MALZEME
1 paket krem şanti
1 çay bardağı su

KAKAOLU SOSU İÇİN
1 çorba kaşığı nişasta
2 fincan şeker
3 çorba kaşığı kakao
4 Kahve fincanı su
Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta tarifi :

Kek malzemelerini büyük bir cam kase de yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri sırayla boşaltıp iyice karıştırın bekletmeden pişeceği kaba döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirilir. Kuru bir bıçak ya da kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir piştikten sonra tezgaha konur bir bardak süt kek in üzerine dökülür kek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra krem şanti sürülür krem şantinin üzerine önceden hazırlayıp sogutulmuş kakao sosu dökülür.
Not : Lütfen soğuk servis yapınız afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder