Tavşan Pasta
MALZEMELER (16-18 kişilik)Pandispanya için:
• 10 adet yumurta• 8 kahve fincanı tozşeker
• 8 kahve fincanı un
Kreması
• 6 çorba kaşığı tozşeker• 4 çorba kaşığı un
• 4 su bardağı süt
• 1 kutu labne peyniri
• 1 çay kaşığının ucuyla yeşil gıda boyası
Üzerine:
• Çikolata sos ve renkli şekerlemelerPasta Tarifi:
1 Pişirdiğiniz pandispanyalardan birini, iki kenarından kulak olacak biçimde kesin (kesilen pandispanyanın ortası papyon şeklini alacaktır). Uzunca bir tepsiye diğer pandispanyayı yerleştirin ve ortadan ikiye kesin. Birinci katına beyaz kremadan sürüp ikinci katı üzerine kapatın. Tümünün üzerini kremayla kaplayın.
2 Kremayla kapladığınız pandispanyaya kestiğiniz kulak ve papyonu yerleştirin. Ortalarını bıçakla kesin ve kremayı yayın.
3 Papyonun üzerini yeşil gıda boyalı kremayla, kulakları da beyaz kremayla kaplayın. Papyonu renkli şekerlemelerle süsleyin.
4 Yüz kısmına, çikolata sos ile göz ve diş yapın. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra pastayı dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder