4 Mayıs 2011 Çarşamba

Tavşan Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

Tavşan Pasta

MALZEMELER (16-18 kişilik)
Pandispanya için:
• 10 adet yumurta
• 8 kahve fincanı tozşeker
• 8 kahve fincanı un
Kreması
• 6 çorba kaşığı tozşeker
• 4 çorba kaşığı un
• 4 su bardağı süt
• 1 kutu labne peyniri
• 1 çay kaşığının ucuyla yeşil gıda boyası
Üzerine:
• Çikolata sos ve renkli şekerlemeler
Tavşan Pasta

Pasta Tarifi:

PANDİSPANYA malzemelerini ikiye ayırın. İki ayrı kapta 5 adet yumurta, 4 kahve fincanı tozşeker ve 4 kahve fincan unu iyice çırgın. Çırptığınız pandispanya malzemelerini İki ayrı yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana dek pişirin ve soğumaları için bir kenara alın. Krema için bir tencerede tozşeker ve unu karıştırın. Sütü ekleyin ve tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız kremanın içine labne peynirini ekleyin ve karıştırın. Kremadan 4-5 çorba kaşığı ayırıp yeşil gıda boyasıyla karıştırın.
1 Pişirdiğiniz pandispanyalardan birini, iki kenarından kulak olacak biçimde kesin (kesilen pandispanyanın ortası papyon şeklini alacaktır). Uzunca bir tepsiye diğer pandispanyayı yerleştirin ve ortadan ikiye kesin. Birinci katına beyaz kremadan sürüp ikinci katı üzerine kapatın. Tümünün üzerini kremayla kaplayın.
2 Kremayla kapladığınız pandispanyaya kestiğiniz kulak ve papyonu yerleştirin. Ortalarını bıçakla kesin ve kremayı yayın.
3 Papyonun üzerini yeşil gıda boyalı kremayla, kulakları da beyaz kremayla kaplayın. Papyonu renkli şekerlemelerle süsleyin.
4 Yüz kısmına, çikolata sos ile göz ve diş yapın. Buzdolabında 2-3 saat beklet­tikten sonra pastayı dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder