4 Mayıs 2011 Çarşamba

Kalpler Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

KALPLER PASTA 

MALZEMELER:
KEKİ   İÇİN:
3   ADET   YUMURTA
3   KAHVE FİNCANI ŞEKER
2   KAHVE  FİNCANI SÜT
1   KAHVE  FİNCANI SIVIYAĞ
1   KAHVE  FİNCANI KAKAO
4   KAHVE  FİNCANI  UN
1   PAKET   VANİLYA
1   PAKET   KABARTMA   TOZU

MUSLİN   KREMİ:
YARIM   LİTRE   SÜT
2   ADET  YUMURTA
10  YEMEK   KAŞIĞI   ŞEKER
2   YEMEK   KAŞIĞI   MISIR  NİŞASTASI
2         ''              ''        UN
100  GR.   MARGARİN
1   PAKET  VANİLYA
 
ÜZERİ   İÇİN:
80   GR.   SÜTLÜ    ÇİKOLATA
1  ÇAY  BARDAĞI  DAMLA  ÇİKOLATA
4-5   YEMEK  KAŞIĞI  SÜT  KAYMAĞI  YADA   ÇİĞ    KREMA
1   ÇAY  KAŞIĞI  TEREYAĞ

AYRICA  1  POŞET   KREM  ŞANTİ + 1   BARDAK   SÜT

YAPILIŞI:
Kek   için   olan  malzemeleri   sırasıyla  çırpın.
Yağlanmış  ve   unlanmış    bir  kalıba  boşaltın.
175   derecede   pişirin.
Pişen   keki  soğutun  ve   ortadan   ikiye  kesin.
Bir   parçasının   üzerinde   kurabiye  kalıplarıyla   şekil   çıkarın.
Üzeri   için  bir  tavaya  çiğ   kremayı  alın  ve  ılıtın.
üzerine  çikolataları, tereyağını  ekleyin  ve  karıştırarak  eritin.
Kekin   kalıpla   çıkardığımız  kısmına  erimiş  çikolatanın  yarısını  sürün.
1   poşet   krem   şantiyi   1  bardak   süt  ile  çırpın   ve  buzdolabına  koyun.
Daha  sonra   muslin  kremi  için; bir  tencereye  margarin  ve  vanilya   hariç  tüm malzemeleri   koyun.
Hafif   ateşte   muhallebi  kıvamına  gelene  kadar  karıştırarak   pişirin.
Ocağı  kapatın  ve   vanilyayı   ekleyin.
Biraz   ılıyınca  margarinide ekleyip, kremaya  yedirin.
Eğer  isterseniz   herhangi  bir  kremada   kullanabilirsiniz.
Kekin  bütün  olan  parçasına   kremayı  yayın.
Üzerine    çikolatalı  kek   parçasını   kapatın.
Kalan  erimiş   çikolata  ile  pastanın  yanlarını   kaplayın.
Pastayı  buzdolabına  koyun  ve  2  saat   dinlendirin.
Dolaptaki   pastayı   ve   krem   şantiyi   çıkarın.
Pastanın  kalıpla   kestiğimiz   boşluklarına   krem  şantiyi  doldurun.
Tekrar  dolaba  kaldırın  ve  2   saat   daha   dinlendirin.
Ayrıca  kalıpla    kesip, çıkardığımız  kek   parçalarınıda   minik  pastacıklar  yapabilirsiniz.
Ben   kalp   şeklini  kullandım. siz  dilediğiniz  kalıpla   yapabilirsiniz.
Sonraaa   dilimleyip, afiyetle  yeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder