4 Mayıs 2011 Çarşamba

Çikolatadan Halkalar Pastası Tarifi Yapılışı Malzemeler

Çikolatadan Halkalar

MALZEMELER
3 adet yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı kakao
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı kabartma tozu
Fıstık, ceviz, fındık vs

Şerbet için:
1 bardak tozşeker
1 bardak su
Sosu için:
100 gr. bitter çikolata
1 kahve fincanı süt
Çikolatadan Halkalar

Çikolatadan Halkalar tarifi :

Şeker ve yumurtaları iyice çırpın. Şeker eriyince, elenmiş un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek, karıştırın. Ortası delik bir kek kalıbını yağlayarak, karışımı içine dökün. Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Şerbeti için 1 su bardağı tozşekerle, suyu kaynatın. Şerbet soğuyunca, fırından aldığınız tatlının üzerine dökün. Başka bir kapta çikolatayı sütle birlikte benmari usulüyle eritin. Sosu tatlının üzerine gezdirip, 4 saat dinlendirin. Fıstık, ceviz yada fındık serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder