4 Mayıs 2011 Çarşamba

Limonlu Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

Limonlu Bisküvili Pasta

Malzemeler:
1 yumurta
3 kaşık nişasta
2 limonun suyu ve kabuklarının ince rendesi
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı kadar tereyağ
2 paket petibör bisküvi
Dövülmüş fındık veya ceviz
Limonlu Bisküvili Pasta

Limonlu Bisküvili Pasta tarifi :
 

Orta boy bir tencerede yumurtayı çırpın.
Limon suyunu ve rendesini, şekeri ve nişastayı ilave edip iyice karıştırın.
Suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Yağı koyarak bir taşım daha kaynatıp altını kapatın.
Orta boy bir tepsiye bir kat bisküvi bir kat limonlu kremadan koyup malzemeleri bitirin.
Üstüne fındık veya ceviz serpip soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder