4 Mayıs 2011 Çarşamba

Çilek Kremalı Gönül Pastası Tarifi Yapılışı Malzemeler

Çilek Kremalı Gönül Pastası

MALZEMELER
1 adet hazır sade kek
1 su bardağı meyve suyu
kreması için:
3 su bardağı süt
1/5 çay bardağı un
1/2 çay bardağı toz şeker
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
3 su bardağı dolusu çilek
Çilek Kremalı Gönül Pastası



Çilek Kremalı Gönül Pastası tarifi :



İki katlı hazır kek bıçakla keserek kalp şekli verin. diğer taraftan muhallebiyi hazırlamak için, 3 su bardağı süt, un ve toz şekeri bir kapta karıştırın. kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. kaynamaya başlayınca ocaktan alın. 1 su bardağı soğuk süt ve krem şantiyi karıştırma kabında 3-4 dakika kadar çırpın. 2 su bardağı çileği robotta çekerek krem şantiye ekledikten sonra çırpmaya devam edin. ılık haldeki muhallebiyi de ilave edip mikserle 2-3 dakika daha çırptıktan sonra buzdolabında bekletin. kalp şeklindeki kekin iki parçasını da meyve suyuyla ıslatın. bir parçasını servis tabağına yerleştirip üzerine hazırladığınız çilekli kremanın yarısından azını sürün. kekin diğer parçasını da yerleştirip kalan kremayı da üzerine ve yanlarına sürüp çilekle süsledikten sonra soğuk halde servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder