Meyveli Tartölet
Malzemeler (4-6 kişilik)1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri (veya 1/2 su bardağı granül şeker)
1/2 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Herhangi bir meyve jölesi
Çilek Ananas
Kivi
1 bardak süt 2 kaşık un
Meyveli Tartölet Tarifi :
Meyveli tartölatın hamuru aynı cevizli tartölat gibi hazırlanıp kalıplara yayılır. Hazırlanan kalıplar üzerlerine meyveleri konulmadan 180° fırında üzerleri pembeleşe-ne dek pişirilir. Fırından alınıp soğutulan hamurlara süt ve un muhallebi, kıvamına getirilip l’er kaşık konulur. Meyveler dilimlenip arzuya göre yerleştirilir. Herhangi bir meyve jölesi jöle paketinin üzerindeki tarife göre hazırlanır. Her tartölatın üzerine bir çorba kaşığı dökülüp jölenin donması beklenir. Soğuyunca servis yapılır.
Not: Hamuru çok ince olarak kalıplara yayarsak daha az hamurlu, bol meyveli (gözümüzü doyuracak) bir tatlı yemiş oluruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder