4 Mayıs 2011 Çarşamba

Meyveli Tartölet Tarifi Yapılışı Malzemeler

Meyveli Tartölet

Malzemeler (4-6 kişilik)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri (veya 1/2 su bardağı granül şeker)
1/2 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Herhangi bir meyve jölesi
Çilek Ananas
Kivi
1 bardak süt 2 kaşık un
Meyveli Tartölet, Meyveli Tartölet resmi fotosu

Meyveli Tartölet Tarifi :


Meyveli tartölatın hamuru aynı cevizli tartölat gibi ha­zırlanıp kalıplara yayılır. Hazırlanan kalıplar üzer­lerine meyveleri konulmadan 180° fırında üzerleri pembeleşe-ne dek pişirilir. Fırından alınıp soğutulan hamurlara süt ve un muhallebi, kıvamına getirilip l’er kaşık konulur. Meyveler dilimlenip arzuya göre yerleştirilir. Herhangi bir meyve jölesi jö­le paketinin üzerindeki tarife göre hazırlanır. Her tartölatın üzerine bir çorba kaşığı dökülüp jölenin donması beklenir. Soğuyunca servis yapılır.
Not: Hamuru çok ince ola­rak kalıplara yayarsak daha az hamurlu, bol meyveli (gözümüzü do­yuracak) bir tatlı yemiş oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder