4 Mayıs 2011 Çarşamba

Kabaklı Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler



KABAKLI PASTA

KEKİ İÇİN:
4 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
2,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1-2 DAMLA LİMON
1/2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ÜZERİ İÇİN:
1 KG BALKABAĞI
1,5 BARDAK ŞEKER
SÜSLEMEK İÇİN:
1 PAKET PASTA KREMASI
1 BARDAK DÖVÜLMÜŞ CEVİZ HİNDİSTAN CEVİZİ
 
KABAKLI PASTA tarifi :

KABAĞI SOY KÜÇÜK DİLİMLE.ÜZERİNE ŞEKERİ HÖK BİR SAAT KADAR BEKLE.KAPAĞINI KAPAT YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİR.SOĞUYUNCA ROBOTTA İYİCE EZ.PÜRE KIVAMINDA OLACAK.
PASTA KREMASINI KUTU ÜZERİNDEKİ TARİFE UYGUN HAZIRLA.
YUMURTALARI ŞEKERLE ÇIRP.DİĞER MALZEMELERİ EKLE.ORTA ISIDA PİŞİR.
KEKİN SOĞUYUNCA ORTADAN KES.ARASINA ÖNCE KALIN BİR TABAKA HALİNDE KABAK PÜRESİ SÜR.ONUN ÜSTÜNE PASTA KREMASI SÜRÜP KEKİN 2.KATINI KOY.SIRSIYLA KABAK PÜRESİ VE KALAN KREMAYI SÜR ÜZERİNİ BOL CEVİZLE VE HİNDİSTANCEVİZİ İLE SÜSLE.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder