4 Mayıs 2011 Çarşamba

Zebra YAş Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

ZEBRA   YAş  Pasta
  
MALZEMELER:
3   adet   yumurta
1,5   su   bardağı   şeker
1,5   su   bardağı   süt
1,5   su   bardağı  sıvıyağ
2   su   bardağı   un
1   paket   vanilya
1   paket   kabartma  tozu
 
Ayrıca ;  2   yemek   kaşığı   kakao  ve  2  yemek  kaşığı  un

Üzeri   için;  
1   paket   çikolata  sos ( 2  su   bardağı  süt )
1  paket   krem şanti ( 1  çay   bardağı   süt )

Süslemek   için;  damla   çikolata



 YAPILIŞI:
3   yumurta  ve  şekeri  çırpın.
Süt  ve  sıvıyağ  ilave  edip  tekrar   çırpın.
Bu   karışımdan   1,5  su   bardağı   ayırın.
Daha   sonra   karışıma   un,  kabartma   tozu   ve   vanilya   ilave  ederek   karıştırın.
Karışımı   eşit   miktarlarda   ikiye   bölün.
Birine   2   kaşık   kakao, diğerine   2   kaşık   un   koyun  ve  karıştırın.
Karışımlara   birer   kepçe   koyun.
Kalıbınıza   yağlı   kağıt   döşeyin.
Kalıbın   tam   ortasına  bir   kakaolu, bir   sade   karışım   boşaltın.
Tam   ortalarından   boşaltırsanız, zaten  o   kendiliğinden  yanlara   doğru   yayılıyor.
Karışım   bitene  kadar   bu  işleme   devam   edin.
İsterseniz   karışıma   kürdan  ile   şekiller  verebilirsiniz.
180   derecede  pişirin.
Pişen   keki  kürdanla   birkaç   yerinden  delin.
Ayırdığınız   1,5   bardak   karışımı   kekin  her   tarafına   gelecek   şekilde   dökün.
2   bardak   süt  ile   çikolata  sosu   pişirin.
Biraz   ılınınca   kekin   her   yerini   çikolata   sos   ile   kaplayın.
1   çay  bardağı  süt   ile  krem  şantiyi   çırpın.
Pastanın   üzerini   şanti   ve   damla   çikolata   ile   istediğiniz   gibi  süsleyin.
2   saat   kadar   buzdolabında   dinlendirin.
Nefismi  nefis, lezizmi  leziz, muhteşem  pastanız   servise   hazır.
Dilimleyip,  afiyetle  yeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder