1 Mayıs 2011 Pazar

Vanilyalı Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
1 paket margarin
50 gr. dövülmüş fıstık
Vanilyalı Pasta

Vanilyalı Pasta tarifi :


Yumurtaları derin ve bir kata kırıp şekeri ekleyerek bembeyaz ve köpük köpük olana dek iyice çırpalım. Sütü, kakaoyu, vanilyayı, eritilmiş margarini de ekleyip tekrar çırpalım. Hazırladığımız bu karışımdan 1 su bardağı alıp ayıralım.
Kalan harcımıza elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım. Bütün malzemeler birbirine iyice karışınca yağlayıp şeker serpiştirdiğimiz pasta kalıbına dökelim. 170 dereceli fırında pişirelim.Pişip pişmediğini anlamak için bıçak batıralım. Fırından çıkarıp pastamıza ayırdığımız 1 bardak kakaolu harcı dökelim. Hindistan cevizini de üzerine serpip (veya fıstık) servis yapalım. Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder