4 Mayıs 2011 Çarşamba

Çimdik Kuki Pastası Tarifi Yapılışı Malzemeler

Çimdik Kuki

Gerekli malzemeler:
3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet limon yada portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/5 su bardağı eritilip ılıtılmış margarin
1/5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kuru üzüm
4 su bardağı un
 
Çimdik Kuki pastası tarifi :

Başlangıçta kuru üzümleri 2 su bardağı ılık suda 10 dakika ıslatın. derin bir yoğurma kabının içine yumurta ve şekeri koyarak çatalla 1-2 dakika çırpın. ılık margarin, sıvı yağ, ceviz içi ve yıkanıp süzdürülmüş üzümleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. son olarak limon veya portakal kabuğunu, tarçın ve unu da ekleyerek yoğurmaya başlayın. ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamındaki hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Daha sonra bu parçaları hiç şekil vermeden gelişi güzel bir formda elinizle hafifçe yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 5 dakika önceden ısıtılmış ve 175 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirin. üzerinin hafif kahverengi olması yeterlidir.
Çoğunlukla ertesi gün yenmesi tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder