MALZEMELER:
2 PAKET TANG TOZ İÇECEK ( tang yerine oralet kullanılabilir )
5 YEMEK KAŞIĞI UN ( TEPELEME )
10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER ( TEPELEME )
4 SU BARDAĞI SU
50 GR. MARGARİN
1 PAKET VANİLYA
3 PAKET KAKAOLU BİSKÜVİ
ÜZERİ İÇİN: HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI:
Tencereye tang, un, şeker ve su konur. Hafif ateşte karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocak kapatıldıktan sonra margarin ve vanilya eklenir. Margarin eriyene kadar tekrar karıştırılır. Borcam tepsiye 1 sıra bisküvi dizilir. Üzerine yaptığımız muhallebiden konur. Sonra tekrar 1 kat daha bisküvi dizilir. Tekrar muhallebi konur. 1 kat daha bisküvi ve muhallebinin tamamı boşaltılır. Toplam 3 kat bisküvi ve 3 kat muhallebi koymuş olduk. En son üzerine bol hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında 1 saat bekletilir ve dilimlenerek servis edilir. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder