4 Mayıs 2011 Çarşamba

Tangli Pasta Oraletli Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

    TANGLİ    PASTA ( ORALETLİ  PASTA )
MALZEMELER:
2   PAKET   TANG   TOZ   İÇECEK  ( tang   yerine   oralet   kullanılabilir )
5   YEMEK  KAŞIĞI   UN  ( TEPELEME )
10   YEMEK   KAŞIĞI   ŞEKER ( TEPELEME )
4   SU   BARDAĞI   SU
50   GR.   MARGARİN
1   PAKET   VANİLYA
3   PAKET   KAKAOLU   BİSKÜVİ
ÜZERİ   İÇİN: HİNDİSTAN    CEVİZİ
 
YAPILIŞI:
Tencereye   tang, un, şeker    ve  su   konur. Hafif    ateşte   karıştıra   karıştıra   muhallebi   kıvamına   gelene   kadar   pişirilir. Ocak   kapatıldıktan   sonra  margarin   ve   vanilya   eklenir. Margarin  eriyene  kadar   tekrar   karıştırılır. Borcam   tepsiye   1    sıra   bisküvi   dizilir. Üzerine   yaptığımız   muhallebiden   konur. Sonra  tekrar  1  kat   daha   bisküvi  dizilir. Tekrar   muhallebi   konur. 1    kat   daha   bisküvi   ve   muhallebinin   tamamı    boşaltılır. Toplam   3   kat   bisküvi  ve  3  kat   muhallebi   koymuş    olduk. En   son   üzerine   bol   hindistan   cevizi   serpilir. Buzdolabında   1   saat   bekletilir   ve   dilimlenerek   servis   edilir. AFİYET    OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder