MALZEMELER:
Keki için:
3 adet yumurta
3 fincan şeker
2 fincan süt
1 fincan sıvıyağ
4 fincan un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
İçi için:
1 poşet cremole ( çilekli )
1 poşet kremşanti ( çilekli - çikolata parçalı )
2,5 su bardağı süt
Veee 1 kg. çilek
YAPILIŞI:
Kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpın.
180 derecede pişirin.
Keki ortadan ikiye kesin.
Her iki parçayıda süt ile ıslatın.
Kekin bir parçasını kare kare dilimleyin.
Çilekleri enlemesine doğrayın.
Derin bir kasenin içine streçfilm döşeyin ve çilekleri yerleştirin.
Cremolee ve krem şantiyi 2,5 bardak süt ile çırpın.
Dilimlediğiniz kek parçalarını bu karışıma katın.
Kalıba döşenmiş olan çileklerin üzerine bu karışımı boşaltın.
Onun üzerine tekrar dilimlenmiş çilek döşeyin.
Kekin bütün parçasını bu çileklerin üzerine kapatın.
Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Pastayı çıkarıp, servis tabağına ters çevirin.
Muhteşem güzellikte ve lezzette pastamız servise hazır.
Dilimleyip, afiyetle yiyebilirsiniz.
Not: Keki pişirdiğiniz kalıp ile pastayı yapacağınız kase eşit boyutta ve şekilde olmalı. Eğer aynı ebatta kalıbınız yoksa keki düz bir tepside pişirip, kasenize göre şekillendirebilirsiniz. Kıyılardan çıkan kekleride pastanın içine koymak için kullanabilirsiniz. Benden size bir dipnot olsun buda.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder