4 Mayıs 2011 Çarşamba

Çilekli Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı Malzemler

Çilekli Doğum Günü Pastası


MALZEMELER:
Keki  için:
3   adet   yumurta
3   fincan   şeker
2   fincan   süt
1   fincan  sıvıyağ
4   fincan  un
1  yemek  kaşığı  kakao
1   paket    vanilya
1   paket  kabartma  tozu
Keki   ıslatmak   için:
1   çay   bardağı    süt
İçi   için:
1    poşet   cremole ( çilekli )
1    poşet  kremşanti ( çilekli - çikolata   parçalı )
2,5   su  bardağı  süt
Veee    1   kg.   çilek


YAPILIŞI:
Kek   için  olan  malzemeleri   sırasıyla   çırpın.
180   derecede  pişirin.
Keki ortadan   ikiye   kesin.
Her  iki  parçayıda   süt   ile   ıslatın.
Kekin   bir  parçasını  kare  kare  dilimleyin.
Çilekleri  enlemesine   doğrayın.
Derin  bir  kasenin   içine  streçfilm   döşeyin  ve  çilekleri   yerleştirin.
Cremolee  ve  krem şantiyi   2,5  bardak   süt  ile   çırpın.
Dilimlediğiniz  kek  parçalarını  bu  karışıma  katın.
Kalıba  döşenmiş  olan  çileklerin   üzerine  bu  karışımı   boşaltın.
Onun   üzerine  tekrar  dilimlenmiş   çilek   döşeyin.
Kekin    bütün   parçasını  bu  çileklerin   üzerine   kapatın.
Buzdolabında   2   saat dinlendirin.
Pastayı   çıkarıp, servis   tabağına   ters   çevirin.
Muhteşem   güzellikte  ve  lezzette   pastamız  servise  hazır.
Dilimleyip, afiyetle  yiyebilirsiniz.

Not: Keki  pişirdiğiniz  kalıp  ile  pastayı  yapacağınız  kase  eşit  boyutta  ve  şekilde  olmalı. Eğer  aynı ebatta  kalıbınız  yoksa  keki düz  bir  tepside  pişirip, kasenize  göre  şekillendirebilirsiniz. Kıyılardan  çıkan  kekleride  pastanın  içine  koymak için   kullanabilirsiniz. Benden  size  bir  dipnot  olsun  buda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder