4 Mayıs 2011 Çarşamba

Jöleli Meyveli Yuvarlak Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

Jöleli Meyveli Yuvarlak Pasta

Malzemeler
* 6 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 2 su bardağı un
* Yarım limon suyu
* Limon kabuğu rendesi
* Vanilya
Jöleli Meyveli Yuvarlak Pasta

Jöleli Meyveli Yuvarlak Pasta tarifi
* 3-4 şefta, elma veya muz
* 1 paket şeftali veya elma jölesi
* 75 gr. fındık içi
* 1 Fincan likörlü şekerli su (2 kaşık şeker
* 3 kaşık meyve likörü, su)

KREMA İÇİN :
* 1 Yumurta
* 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
* 3 çorba kaşığı un
* Yarım it.süt
* Yarım paket vanilya
* Yarım küçük paket margarin

Jöleli Meyveli Yuvarlak Pasta tarifi :

1— Krema : Bakır bir tencerede yumurta,şeker,un karıştırılır.Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır.Ilınınca yağ ve vanilya katılır.
2— Tepsi yağlanır,unlanır.Fırın yakılır.
3- Yumurtalar ile şeker bakır bir kapta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon kabuğu rendesi,vanilya,Limon suyu katılıp 1-2 kere daha çarpılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder