4 Mayıs 2011 Çarşamba

Çikolatalı Yuvarlak Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler





Çikolatalı Yuvarlak Pasta
Malzemeler
* 2 su bardağından 1 parmak eksik un,1(1,5 bardaktan fazla)
* 6 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* Yarım limon suyu
* Limon kabuğu rendesi Yarım paket vanilya
* 2 çorba kaşığı kakao

ÜZERİNİ VE YANLARI KAPLAMAK İÇİN :

* 150 gr krem şanti (hazırlanmış)
* 1-2 çorba kaşığı kakao
* 100 ar iç fındık
* 1 kahve ftncam Ukörlü şekerli su (pastayı yumuşak tutmak için)

KREMA İÇİN :

* 1 yumurta
* 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker :
* 3çorbja kaştğıfuİTj
* Yarım lt süt
* Yarım paket varvilya
* 2çorba kaşığı kakao
* Yarım küçük paket margarin
Cikolatali Yuvarlak Pasta



Çikolatalı Yuvarlak Pasta tarifi :

1— KREMA : Bakır bir kapta yumurta,şeker,un, kakao,karıştırılır.Yavaş yavaş süt konup pişirilir.Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca yağ konup karıştırılır.
2— Kalıp yağlanır,unlanır.Fırın yakılır.Kakao ile un karıştırılıp elenir.
3— Bakır bir kapta yumurtalar ile şeker çarpılıp koyu yoğur kıvamına getirilir.Limon kabuğu rendesi,vanilya limon su yu katılıp 1-2 defa daha çarpılır.
4— Kakaolu elenmiş un konur.Karıştırarak kalıba boşaltılır.Orta ısılı fırindo 35-40 dakika pişirilir.
5— Soğuyunca enine 3 parçaya kesilir.Parçalar, likörlü şekerli su ile nemlendirilir.
6- Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.
7— Kenarlara ve üste de krema sürülür,kenarlara kıyılmış fındık yapıştırılır.
8— Krem şantinin içine kakao elenip karıştırılır. (Fazla karıştırılsa bozulur.Krema pompasına doldurulup pastanın üzeı zevke göre süslenir.
NOT :
1— Pastanın üzeri,krem şanti yerine aralarına sürülen krem ile de süslenebilir.
2— Süslemede meyve şekerlemeleri de kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder