3 Mayıs 2011 Salı

Kayısılı Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

Kayısılı Pasta

MALZEMELER
· 2 adet çubuk tarçı
· 1 çay kaşığı damla sakız ( dövülmüş)
· 150gr. badem ( beyazlatılmış yarısı iyi kıyılmış )
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 paket uno pastaban
· ½ kg. kuru kayısı
· 4 su bardağı su
· ½ su bardağı su
Kayısılı Pasta

Kayısılı Pasta tarifi :


Kayısıları 4 su bardağı su ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi gün tarçın çubuklarını ilave edip kaynatın. Tarçınları çıkartın , düzgün kayısılardan 10 adet ( süslemek için ) ve yarım suyundan ayırın. Sıcak iken kalan kayısıları sakız ile beraber robotta püre haline getirin. Pasta tabağına 3-4 çorba kayısı püresi yayın. Kekin bir katını üzerine koyup kayısı suyundan 5-6 kaşık keke serpin. Üzerine kayısı püresinden 1 cm. yayın iri kıyılmış bademi serpin ve kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üzerini kayısı suyu ile ıslatıp kalan kayısı püresi ile üstünü ve yanını kaplayın süslemek için ayırdığınız kayısıları ikiye bölüp pastanın üzerine dizin aralarını kalan bütün bademler ile süsleyin. Şekeri yarım bardak su ile şeker sararana kadar kaynatın. Sıcak iken pastanın üzerine dökerek kaplayın. En az 3-4 saat buzdolabında bekletip servis yapın.
NOT: kabukları soyup hafif kavrulmuş bademe “ beyazlatılmış “ denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder