4 Mayıs 2011 Çarşamba

Böğürtlenli Pasta Tarifi Yapılışı Malzemeler

Böğürtlenli Pasta

Malzemeler:
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Böğürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya
Pasta Tarifleri

Böğürtlenli Pasta tarifi :


Öncelikle jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşıkla karıştırıp eritin. Yarım litre limon suyunu jelatinle karıştırın.
Böğürtlenlerin 250 gr.’ını mikserde püre yapın. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.
Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder